Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π.   
Σύλλογος    
Επανασύνδεσης    
Ελλήνων    
Υϊοθετημένων    

 Βοηθήστε τον Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π.Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ 1964

ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΒΡΕΦΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εθνικό έγκλημα. (Συγκαλλημένο παιδομάζωμα εξευγεννημένο)

Αποδεικνύει ότι ήδη από το 1958 ήταν γνωστή η παράνομη δράση διαφόρων κυκλωμάτων που κάτω από τον υποκριτικό "φερετζέ" της φυλανθρωπίας πουλούσαν βρέφη στο εξωτερικό. Πολλοί άνθρωποι είχαν επισημάνει παράνομες δραστηριότητες από ομογενείς κυρίως της Αμερικής που έρχονταν και συνόδευαν ολόκληρα γκρουπ από ορφανά για να υιοθετηθούν από οικογένειες στην Αμερική καπότιν αδράς αμοιβής. Υπάρχει μαρτυρία του τότε δημοσιογράφου του "Ελληνικού Βορρά" που βρέθηκε τυχαία σε μία τέτοια πτήση για Αμερική με Ελληνόπουλα που συνόδευε Ελληνοαμερικανός για να τα δώσει σε Αμερικανικές οικογένειες. Καλοστημένες επιχειρήσεις εμπορίας ανθρώπων! Ασυνόδευτα παιδάκια από τριών έως πέντε ετών που με το πρόσχημα της υιοθεσίας και κάτω από "το παρδαλό ρούχο" της φυλανθρωπίας, οδηγήθηκαν στο εξωτερικό αποδυναμώνοντας για μία ακόμα φορά την Ελληνική φυλή για τέρψιν των εχθρών της. Σοβαρές επισημάνσεις του δημοσιογράφου Δημ. Ζαφειροπούλου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας μιας τέτοιας απίστευτης παιδικής Οδύσσειας χωρίς επισροφή.

Ντοκουμέντο που αναφέρει ότι ο Διευθυντής του Ιδρύματος του Αγ. Στυλιανού Δημ. Παπαδόπουλος διέθετε τροφίμους του Ιδρύματος για υιοθεσίες στην Αμερική. Τα βρέφη έφευγαν από το Ιδρυμα σχεδόν πάντα τη νύχτα χωρίς πολλά από αυτά να εγγράφονται στα επίσημα μητρώα του Ιδρύματος. Μάρτυρες καταθέτουν ότι τα βρέφη εδίδοντο με αδρά αμοιβή.
Ντοκουμέντο που αποδεικνύει με φωτογραφίες και με αριθμούς μητρώων Ελληνόπουλα που υιοθετήθηκαν από το Ιδρυμα του Αγ. Στυλιανού στην Αμερική. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη, την προφυλάκιση και την ομολογία του Παπαδόπουλου, Διευθυντή του Ιδρύματος, σε "παρατυπίες" διαθεσεως βρεφών με παράνομους τρόπους.

Ισως κάποια Ελληνόπουλα της Αμερικής αναγνωρίσουν από τις φωτογραφίες την Ελληνικής τους καταγωγή.

Ξέπλυμα εξώγαμων παιδιών από τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα με την "ταμπέλα" του έκθετου γίνονταν στο Ιδρυμα. Κατά ομολογία του τότε Διευθυντού, Πολιτικοί  αλλά και Εκκλησιαστικοί παράγοντες διοχέτευαν εξώγαμα στο Ιδρυμα τα οποία αυτός καταχωρούσε ως έκθετα.

Αρχιμανδρίτης είχε εξώγαμο με φιλόλογο καθηγήτρια.

Το κατηγορητήριο της πολύκροτης δίκης ειδικότερα αναφέρει: Ειδικότερα ο Παπαδόπουλος και οι άλλοι να πουν βάσει ποιού δικαίου, εν ονόματι ποιον νόμων και κατά εφαρμογή ποιον διατάξεων και κανονισμών:

1. Εγένετω αλλαγή βρεφών.
2. Εδηλώνοντο ως νεκρά βρέφη τα οποία ζούσαν αλλά είχαν δωθεί προς υιοθεσίαν.
3. Εφέροντο παιδιά ως αποδοθέντα εις τους φυσικούς γονείς, ενώ αυτοί δεν τα είχαν παραλάβει ποτέ.
4. Ελάμβαναν χρηματικά ποσά δια τα οποία δεν έδιδε ποτέ αποδείξεις ή γραμμάτεια πληρωμής και πολλές άλλες παρατυπίες και παρανομίες.

Πόσα όμως άλλαξαν από το αρχικό κατηγορητήριο έως την τελεσίδικη απόφαση...

Διαταγές Υπουργών - Βουλευτών εκτελούσε με παράνομο τρόπο ο τότε Διευθυντής του Ιδρύματος, ισχυρίστηκε κατά τη δίκη του 1964. Μία δίκη που είναι σαν να μήν έγινε ποτέ αφού δεν δικάστηκε στην ουσία της.

Προηγούμενη Σελίδα

Αρχή - Σχετικά - Ιστορία - Φιλοσοφία - Σκοπός - Έρευνα - Επιτυχημένες Ιστορίες
Ελληνικός Νόμος - Η Δίκη του 1964 - Database - Εγγραφή - Guestbook - Links - E-mail


Copyright 1999 S.E.A.S.Y.P.
English Version

Sponsored by Sakis Polizos

Photos Anne Geddes

Web Development