Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π.   
Σύλλογος    
Επανασύνδεσης    
Ελλήνων    
Υϊοθετημένων    

 Βοηθήστε τον Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π.Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ 1964

ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΒΡΕΦΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η πεντάδα των κατηγορουμένων των άνευ υποψίας και σημαντικής κοινωνικής θέσεως στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Η σωτηρία τους ήρθε "άνωθεν" καθώς όλες οι κατηγορίες μέχρι τέλους της δίκης ή ανετράπησαν  ή δεν ευρέθησαν στοιχεία. Τα στοιχεία που τώρα κρατά ο Σύλλογος Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π. και που τότε δεν μπόρεσε να ανιχνεύσει . Τα διπλά μητρώα τους εικονικούς θανάτους κατά εξακολούθηση και κατά συρροή.
Απολογίαι κατηγορουμένων.

Παραδέχεται ενοχή μόνο ο τότε Διευθυντής του Ιδρύματος, δίνοντας συγκάλυψη στους υπολοίπους. Κατηγόρησε τον τότε Δήμαρχο κ. Παπαηλιάκη, πολιτικούς παράγοντες, Βουλευτές και το Δημοτικό Συμβούλιο ότι πολλές από τις παράνομες ενέργιές του ήταν όχι μόνο γνωστές σε αυτούς αλλά δινόταν και με τις υποδείξεις των ανωτέρω.

Απόσπασμα από την δίκη του 1964.

Ομολογία καταπέλτης της Ιατρού του Ιδρύματος Ευαγγελίας Βεζιρτζή για σύνταξη εικονικού πιστοποιητικού θανάτου σε τρόφιμο του Ιδρύματος ο οποίος αργότερα υιοθετήθηκε κατόπιν πιέσεως του Διευθυντού του Ιδρύματος. Αν και η Ιατρός παραδέχθηκε κακούργημα και συνεργασία με τον Διευθυντή σε κακούργημα, δεν κατεδικάσθη ποτέ !!!

Οι δύο πρωταγωνιστές του σκανδάλου.

Ηταν άραγε μόνο αυτοί; Ή μήπως ήταν μαριοννέτες ενός πανίσχυρου συστήματος που τα πλοκάμια του φτάνουν μέχρι τις μέρες μας; Γιατί τα κλεμένα παιδιά δε βρέθηκαν ποτέ; Ποιός "κουκούλωσε" τόσες παρανομίες; Πόσο ακόμη αυτή η Εθνική ντροπή, αυτή η άκριτη δίκη θα εξακολουθεί να επηρεάζει τις ζωές τόσων αθώων παιδιών και μητέρων; Ποιός μπορεί ακόμη να αγνοεί τις εκατοντάδες των στοιχείων και αποδείξεων που ήλθαν στο φως στις μέρες μας; Γιατί κανείς ακόμα δεν παραδέχεται πως τα επαναλαμβανόμενα εγκλήματα του 1964 ήταν μαζικά και ειδιαζονίως ειδεχθή;

Τόσα "γιατί" περιμένουν ακόμα απαντήσεις. Γιατί "Παπαδόπουλοι" εξακολουθούν να υπάρχουν και στις μέρες μας επειδή δε βρίσκεται κανείς να τους ελέγξει και να τους καταδικάσει.

Αποκαλύψεις για συμμετοχή κυκλώματος Ιατρών κλινικάρχων με το Ιδριμα του Αγ. Στυλιανού έρχονται στο φως για το τρομερής διαστάσεως εμπόριο βρεφών στη Θεσσαλονίκη μέχρι το έτος 1962.

Επόμενη Σελίδα

Αρχή - Σχετικά - Ιστορία - Φιλοσοφία - Σκοπός - Έρευνα - Επιτυχημένες Ιστορίες
Ελληνικός Νόμος - Η Δίκη του 1964 - Database - Εγγραφή - Guestbook - Links - E-mail


Copyright 1999 S.E.A.S.Y.P.
English Version

Sponsored by Sakis Polizos

Photos Anne Geddes

Web Development