Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π.   
Σύλλογος    
Επανασύνδεσης    
Ελλήνων    
Υϊοθετημένων    

 Βοηθήστε τον Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π.ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΥΠΟΘΕΣΗ: ΟΛΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΚΑΙ ΒΑΝΑΣ ΠΑΤΡΑ

Το 1955 η Όλγα Κωνσταντινίδου γέννησε ένα όμοργο κοριτσάκι. Τα δύσκολα εκείνα χρόνια την αναγκάζουν να το αφήσει για φύλαξη στο Ίδρυμα του "Άγ. Στυλιανού", με το όρο ότι θα το πάρει πίσω. Η μητέρα επισκεπτόταν συχνά το παιδί της. Σε μία από τις επισκέψεις της την ενημέρωσαν για τον θάνατο της κόρης της. Φυσικά ήταν και αυτός ένας ψεύτικος θάνατος.

Το παιδί δώθηκε για υιοθεσία στην Νιγρίτα Σερρών. Οπως είπανε οι αρμόδιοι του Ιδρύματος ήταν ένα έκθετο παιδί χωρίς ταυτότητα. Στα 15 της χρόνια πέθαναν και οι δύο θετοί γονείς της. Η Βάνα, μόνη πια, έφυγε από το χωριό.

Οταν το 1995 η κυρία Καλφοπούλου, πρόεδρος του συλλόγου Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π έφερε στην επιφάνεια τα τρομερά εγκλήματα του "Αγ. Στυλιανού" η κυρία Κωνσταντινίδου άρχισε με την βοήθεια του συλλόγου τις δικές τις έρευνες. Στα αρχεία του Ιδρύματος διαπίστωσε ότι η κόρη της δεν είχε ποτέ πεθάνει και ότι το παιδί διέθεται διπλό μητρώο, ένα αληθινό και ένα πλαστό. Βρήκε την θετή οικογένεια και πήγε να αναζητήσει το παιδί που η ίδια είχε φέρει στον κόσμο. Δυστυχώς όμως τα ίχνη της Βάνας Πάτρα είχαν χαθεί.

Σε συνεργασία με τον σύλλογο Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π έφτιαξε την ταυτότητα της κόρης της. Μία τραγική σύμπτωση στάθηκε μοιραία για την ανεύρεση του παιδιού της. Το 1998 η Βάνα Πάτρα είχε ένα τροχαίο ατύχημα από το οποίο και επέζησε. Η άτυχη αυτή στιγμή της ζωής της έγινε ο κρίκος που της επανασύνδεσε με την βιολογική της μητέρα και την 29χρονη αδερφή της.

Ενα ακόμη έγκλημα, από τα εκατοντάδες που γινόντουσαν τότε στον "Άγ. Στυλιανό" και με την συνεργασία διαφόρων νοσοκομείων και κλινικών ανά την Ελλάδα, έφτασε στο τέλος του. Ποιός όμως θα πληρώσει για τα εγκλήματα αυτά; Ποιός μπορεί να κλείσει τις αμέτρητες πληγές που ανοίχτηκαν κάποτε και που ακόμα αιμορραγούν;

Είναι καιρός πια να πάψει αυτό το έγκλημα. Είναι δικαίωμα της κάθε μάνας να σφίξει και πάλι το παιδί της στην αγκαλία της.

Αρχή - Σχετικά - Ιστορία - Φιλοσοφία - Σκοπός - Έρευνα - Επιτυχημένες Ιστορίες
Ελληνικός Νόμος - Η Δίκη του 1964 - Database - Εγγραφή - Guestbook - Links - E-mail


Copyright 1999 S.E.A.S.Y.P.
English Version

Sponsored by Sakis Polizos

Photos Anne Geddes

Web Development