Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π.   
Σύλλογος    
Επανασύνδεσης    
Ελλήνων    
Υϊοθετημένων    

 Βοηθήστε τον Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π.ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΥΠΟΘΕΣΗ: ΜΑΡΙΑΣ ΡΕΖΙΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΚΑΡΗ

Τα δύσκολα εκείνα χρόνια του πολέμου ανάγκασαν την Μαρία Ρεζιάν να αφήσει το μικρό της αγγελούδι για φύλαξη στον "Άγ. Στυλιανό", ανυποψίαστη για το παιχνίδη που θα της έπαιζε όχι ο Θεός ή η μοίρα αλλά οι ίδιοι οι άνθρωποι. Οταν επέστρεψε για να πάρει τον γιό της, με θράσος και καθόλου τύψεις της παρεδώθει από το ίδρυμα ένα μωρό άρρωστο και καταδικασμένο σε θάνατο.

Η άτυχη μάνα πίστεψε τότε στον θάνατο του παιδιού της. Και ήταν φυσικό, αφού ακόμη και σήμερα είναι δύσκολο να πιστέψει ο απλός άνθρωπος ότι μέσα στον "Άγ. Στυλιανό" ο οποίος έσφριζε από τις παιδικές φωνούλες και τα γέλια, παιζόταν ένα μαύρο παιχνίδι που οριζόταν από τη φιλοδοξία κάποιων φιλοχρήματων ανθρώπων.

Η κυρία Μαρία Ρεζιάν μετανάστευσε στην Αμερική, πέρνοντας μαζί της το πιστοποιητικό θανάτου του γιού της. Όταν το 1995 μία γυναίκα, η οποία υπήρξε ένα από τα παιδιά που πουλήθηκαν με αυτόν τον τρόπο, η κυρία Καλφοπούλου είχε το θάρρος και το θράσος να πει δημοσίως το τι συνέβαινε στον "Άγ. Στυλιανό", εκατοντάδες παιδιά αλλά και μάνες άρχισαν να ψάχνουν για τους δικούς τους ανθρώπους.

Έτσι και η κυρία Μαρία Ρεζιάν αποφάσισε να έρθει από την Αμερική στην Ελλάδα και να ζητήσει βοήθεια όχι φυσικά από τις αρμόδιες αρχές, αλλά από τον σύλλογο Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π. Και εδώ η μοίρα της επιφύλλασε ένα άλλο παιχνίδι. Πήγε στον σύλλογο ένα τέταρτο μετά από τη στιγμή που ένας άντρας 48 ετών ο οποίος έψαχνε για τους βιολογικούς του γονείς, είχε φύγει. Η ομοιότητα τους τόσο μεγάλη που τα μέλη του συλλόγου δεν μπορούσαν να αρθρώσουν λέξη.

Τελικώς, μάνα και γιός συναντήθηκαν μετά από 48 ολόκληρα χρόνια. Και αυτοί, όπως και δεκάδες άλλοι, προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές του χρόνου που τους τις άνοιξαν κάποιοι φιλοχρήματοι και άσπλαχνοι καιροσκόποι. Ευτυχώς, όμως, για όλους τους ανθρώπους αυτού του πλανήτη, υπάρχει ο Θεός που κάποτε θα τους κρίνει όλους.

Αρχή - Σχετικά - Ιστορία - Φιλοσοφία - Σκοπός - Έρευνα - Επιτυχημένες Ιστορίες
Ελληνικός Νόμος - Η Δίκη του 1964 - Database - Εγγραφή - Guestbook - Links - E-mail


Copyright 1999 S.E.A.S.Y.P.
English Version

Sponsored by Sakis Polizos

Photos Anne Geddes

Web Development