Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π.   
Σύλλογος    
Επανασύνδεσης    
Ελλήνων    
Υϊοθετημένων    

 Βοηθήστε τον Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π.ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΥΠΟΘΕΣΗ: ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ

Η φτώχεια κι η πείνα της κατοχής ανάγκασαν μία χήρα μάνα να μοιράσει τα παιδιά της το 1942, έτσι ώστε να μεγαλώσουν ανθρώπινα και με όσο το δυνατόν λιγότερες στερήσεις. Η Ελένη μεγάλωσε με συγγενική οικογένεια στην Θεσσαλονίκη και ο Γιώργος μέσω του Ερυθρού Σταυρού βρέθηκε στο Ριζάρι Πέλλας. Μετά το τέλος και του εμφυλίου πολέμου ο Γιώργος γύρισε στην Θεσσαλονίκη.

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας του δεν άργησε να παιχτεί. Νέος πια, αγάπησε μια κοπελα, την Ελένη. Ανυποψίαστοι και οι δύο αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους με έναν γάμο. Ο Γιώργος σύστησε την αρραβωνιαστικιά του στην μητέρα του. Εκείνη, με έκπληξη είδε στο πρόσωπο της αρραβωνιαστικιάς του γιού της την ίδια της την κόρη. Το ζευγάρι χώρισε αλλά ο πόνος ήταν μεγάλος. Η Ελένη για χρόνια δεν είχε επαφή με την βιολογική της οικογένεια. Ο Γιώργος, πικραμένος, εγκατέλειψε την μητέρα του και έφυγε για την Αθήνα.

Οικοιγένειες που χωρίστηκαν λόγω υιοθεσιών κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις. Ατομα που δεν γνωρίζουν το συγγενικό αίμα που ρέει στις φλέβες τους κινδυνεύουν να παντρευτούν μεταξύ τους και να κάνουν παιδιά. Ποιος θα προστατέψει τους πολίτες αυτής της χώρας από αυτόν τον κίνδυνο; Ποιός θα διαφυλάξει τις οικογένειες που χτυπήθηκαν τόσο σκληρά από την μοίρα, την ζωή και τους ίδιους τους ανθρώπους μία φορά ώστε να μην χτυπηθούν και πάλι;

Το έγκλημα διαιωνίζεται και το πρόβλημα μεγαλώνει. Και οι αρμόδοιοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Δηλώνουν ανίκανοι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν το πρόβλημα. Φτάνουν στο σημείο να πολεμούν τον σύλλογο Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π που είναι ο μόνος ευαισθητοποιημένος σύλλογος.

Οι φόβοι του συλλόγου για ανεπιθύμητες αιμομιξίες είναι μεγάλοι. Τα γεγονότα αδιάψευστα, ο πόλεμος μεγάλος, μα η θέληση, η οργή και ο αγώνας του συλλόγου ακόμη μεγαλύτερα.

Αρχή - Σχετικά - Ιστορία - Φιλοσοφία - Σκοπός - Έρευνα - Επιτυχημένες Ιστορίες
Ελληνικός Νόμος - Η Δίκη του 1964 - Database - Εγγραφή - Guestbook - Links - E-mail


Copyright 1999 S.E.A.S.Y.P.
English Version

Sponsored by Sakis Polizos

Photos Anne Geddes

Web Development