Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π.   
Σύλλογος    
Επανασύνδεσης    
Ελλήνων    
Υϊοθετημένων    

 Βοηθήστε τον Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π.ΣΚΟΠΟΣ

Από τη στιγμή που ιδρυθήκαμε ως νόμιμος σύλλογος, ο κύριος σκοπός μας είναι αρχικά η προστασία όλων των μελών μας ενημερώνοντας και κατευθύνοντας τους στο πρόβλημα τους.

Το καθήκον και η υποχρέωση μας στα μέλη μας είναι να τους παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια, συμβουλή και υποστήριξη έτσι ώστε να βρουν τους φυσικούς γονείς τους. Επομένως, είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για πάντα, για να απαγορεύσουμε και να εμποδίσουμε κάθε ενέργεια η οποία θα γίνει εναντίον της μητρότητας στο μέλλον. Είμαστε εδώ για να συγκεντρώσουμε κάθε πληροφορία που αφορά τα παρανόμως υιοθετημένα παιδιά και για να προωθήσουμε κάθε τέτοια πληροφορία στον εισαγγελέα και στην Ελληνική δικαιοσύνη. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε κάθε πληροφορία για όλα τα παιδιά τα οποία υιοθετήθηκαν παράνομα στο παρελθόν ή θα υιοθετηθούν στο μέλλον. Είμαστε εδώ για να εμποδίσουμε κάποιους γιατρούς να δώσουν ψευδή πιστοποιητικά θανάτου των παιδιών στις ανυποψίαστες μητέρες.

Ένας πολύ σημαντικός ρόλος για την ύπαρξη μας ως σύλλογος είναι τα δικαιώματα των υιοθετημένων τα οποία με βίαιο τρόπο καταπατήθηκαν. Ένα από τα κύρια δικαιώματα των υιοθετημένων είναι να γνωρίζουν τα ιατρικά τους αρχεία. Πόσες φορές κατά την διάρκεια της ζωής του ένας υιοθετημένος δεν ρωτήθηκε για τα ιατρικά του δεδομένα και την κληρονομικότητα του; Πόσες φορές ένας υιοθετημένος δεν αισθάνθηκε προσβεβλημένος επειδή δεν γνώριζε την απάντηση; Γνωρίζεται ότι αδέρφια κατέληξαν στο να παντρευτούν μεταξύ τους χωρίς να γνωρίζουν τους δεσμούς αίματος τους; Γνωρίζεται ότι πολλοί υιοθετημένοι έκαναν ψυχοθεραπεία όταν ανακάλυψαν ότι οι γονείς που τους μεγάλωσαν δεν ήταν οι φυσικοί γονείς τους;

Ποιος θα δώσει απαντήσεις σε όλες αυτές τις σημαντικές για την ζωή ερωτήσεις που έχει ένας υιοθετημένος; Ποιος είμαι; Που πηγαίνω; Που ανήκω; Τι πρόκειται να μου συμβεί;

Δεν υπάρχουν ιατρικά στοιχεία για την κληρονομικότητα του ατόμου, δεν υπάρχει ταυτότητα, δεν υπάρχει προστασία από την πιθανότητα να παντρευτείς την ίδια σου την αδερφή ή τον αδερφό. Δεν υπάρχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο σύλλογος μας είναι ένα πρέπει για να βοηθήσει, να προστατέψει και να εμποδίσει όλα αυτά τα γεγονότα από το να συμβούν.

Έχουμε ήδη βοηθήσει 365 οικογένειες στο να ενωθούν ξανά και αυτό είναι η απόδειξη του τι ακριβώς κάνουμε. Επομένως, ο σκοπός μας είναι η πληροφόρηση, η προστασία, η υποστήριξη και η επανασύνδεση των μελών μας. Ο Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π είναι η εγγύηση του μέλλοντος των υιοθετημένων και η παρηγοριά της επανασύνδεσης τους με το παρελθόν τους όπου ο νόμος δεν έχει εγγύηση και δεν παρέχει προστασία.

Ποτέ ξανά στις μη συναινετικές υιοθεσίες.
Αληθινές ταυτότητες για όλους τους υιοθετημένους.
Αλήθεια και σεβασμός για όλους εμάς.

ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

Αρχή - Σχετικά - Ιστορία - Φιλοσοφία - Σκοπός - Έρευνα - Επιτυχημένες Ιστορίες
Ελληνικός Νόμος - Η Δίκη του 1964 - Database - Εγγραφή - Guestbook - Links - E-mail


Copyright 1999 S.E.A.S.Y.P.
English Version

Sponsored by Sakis Polizos

Photos Anne Geddes

Web Development