Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π.   
Σύλλογος    
Επανασύνδεσης    
Ελλήνων    
Υϊοθετημένων    

 Βοηθήστε τον Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π.ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΥΙΟΘΕΣΙΩΝ


Από τη στιγμή που είναι ένα πρέπει και μία ανάγκη για τον κάθε άνθρωπο να γνωρίζει την ιστορία του και τις βιολογικές του ρίζες για πολλούς λόγους, εμείς εδώ εξηγούμε τι πιστεύουμε και γιατί.

Η πραγματική μας ταυτότητα είναι σημαντική για πολλούς λόγους, και φυσικά είναι θέμα συνταγματικού δικαίου. Όλα τα παιδιά που δόθηκαν για υιοθεσία έχουν το δικαίωμα, ως ενήλικες, να έχουν πρόσβαση στα αρχεία των γεννήσεων τους με τον ίδιο τρόπο όπως και κάθε άλλος πολίτης αυτού του κράτους. Κάθε νομοθεσία στην οποία δεν υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση αρχείων μετά από αίτηση είναι μια καταπάτηση στο βασικό αυτό δικαίωμα και δεν πρέπει να υπάρχει. Οι αυστηρά ανοιχτοί φάκελοι για τους ενήλικες υιοθετημένους είναι κανόνας στις περισσότερες ελεύθερες χώρες του κόσμου συμπεριλαμβαλομένων της Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας, Νορβηγίας, Φιλανδίας, Μεξικού, ορισμένων πολιτειών της Αμερικής, Αγγλίας, Ισραήλ και των περισσοτέρων Ευρωπαϊκών κρατών. Οι νομοθεσίες στις οποίες υπάρχει πρόσβαση αρχείων είναι μια αναγνώριση για την αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό των υιοθετημένων.

Καμία χώρα δεν έχει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται στους ενήλικους υιοθετημένους σαν σε εγκληματίες ή σαν σε αιώνια παιδιά. Όλες οι χώρες πρέπει να σέβονται τους υιοθετημένους και το γεγονός ότι επιθυμούν να βρουν τις οικογένειες τους. Είναι νομική υποχρέωση και Ιερό καθήκον. Πιστεύουμε στα ανοιχτά αρχεία τα οποία βοηθούν τους ενήλικους υιοθετημένους στο να ορίσουν την εθνικότητα τους, την γενετική και πολιτιστική κληρονομιά τους.

  • Κάθε προσπάθεια για να κρατηθούν οι οικογένειες ενωμένες, πρέπει να καταβάλλεται.
  • Κάθε προσπάθεια για ενημέρωση των υιοθετημένων σχετικά με την ιατρική τους κληρονομιά, πρέπει να καταβάλλεται.
  • Κάθε προσπάθεια για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ενηλίκων υιοθετημένων, πρέπει επίσης να καταβάλλεται.
  • Κάθε προσπάθεια για να γίνουν οι πράξεις των υιοθεσιών πιο ανθρώπινες, πρέπει να καταβάλλεται.

Όλοι οι υιοθετημένοι πέρασαν μέσα από μια κόλαση. Καταναλώσαμε χρόνο, χρήμα και πόνο ψυχής. Στην πραγματικότητα εναποθέσαμε τις ψυχές μας έτσι ώστε να ενωθούμε ξανά με τις οικογένειες μας.

Ας δώσει ο Θεός να μην βασανιστεί ξανά κανείς υιοθετημένος όπως βασανιστήκαμε εμείς ψάχνοντας να βρούμε την κρυμμένη αλήθεια της ζωής μας. Καμία χώρα να μην επιτρέψει να συμπεριφέρονται στους ενήλικους υιοθετημένους σαν μπάσταρδους κατά την προσπάθεια τους να ενωθούν με τις οικογένειες τους. Η ζωή μας, μας ανήκει όπως και τα αρχεία των υιοθεσιών μας. Οι ζωές μας δεν είναι τα απόρρητα κρατικά μυστικά.

Ο Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π πιστεύει ότι κάθε άλλη γνώμη και θέση είναι ενάντια στον Ελληνικό νόμο 2447/96 και ενάντια στο Ελληνικό άρθρο 2 του Συντάγματος. Είναι επίσης ενάντια στους διεθνείς νόμους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της αξίας της ίδιας της ζωής.

Αρχή - Σχετικά - Ιστορία - Φιλοσοφία - Σκοπός - Έρευνα - Επιτυχημένες Ιστορίες
Ελληνικός Νόμος - Η Δίκη του 1964 - Database - Εγγραφή - Guestbook - Links - E-mail


Copyright 1999 S.E.A.S.Y.P.
English Version

Sponsored by Sakis Polizos

Photos Anne Geddes

Web Development