Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π.   
Σύλλογος    
Επανασύνδεσης    
Ελλήνων    
Υϊοθετημένων    

 Βοηθήστε τον Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π.ΙΣΤΟΡΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ


Ιστορικά ντοκουμέντα τα οποία βρέθηκαν, όπως δικαστικές αποφάσεις, υλικό από παλιές εφημερίδες, καταθέσεις από ανθρώπους που δούλευαν στο ορφανοτροφείο του Αγ. Στυλιανού και σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καταθέσεις γονέων των οποίων τα παιδιά αδικαιολόγητα εξαφανίστηκαν από τα κρατικά ιδρύματα καθώς και εκατοντάδες πλαστά πιστοποιητικά μας οδήγησαν στην γνώση μιας απίστευτης υπόθεσης. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι στη διάθεση του συλλόγου μας και μπορεί να τα δει ο καθένας που το επιθυμεί. Επίσης, υπάρχουν όλα τα στοιχεία της δίκης του 1964.

Υπήρξε μια σκανδαλώδης δίκη το 1964 με θέμα την μαύρη αγορά βρεφών από το βρεφοκομείο του Αγ. Στυλιανού και από νοσοκομεία και κλινικές της Θεσσαλονίκης. Ο κύριος Σκόπας, Ελληνοαμερικανός, πρώην δήμαρχος και δικαστής της Νέας Υόρκης πιάστηκε να έχει σχέσεις με την μαύρη αγορά βρεφών από την Ελλάδα προς τις πολιτείες της Αμερικής. Αυτό έγινε το 1962 στην Νέα Υόρκη. Ήταν ένα ευτυχές γεγονός που συνέβη για την αποκάλυψη των εγκλημάτων αυτών γιατί οδήγησε στους κύριους συνδέσμους οι οποίοι ήταν άνθρωποι από την Ελλάδα.

Οι έρευνες που έγιναν στην πορεία οδήγησαν στον Δημήτριο Παπαδόπουλο και στους συνεργούς του και τους παρέπεμψαν σε δίκη. Για δύο χρόνια όλες οι εφημερίδες της Ελλάδας έγραφαν για την δίκη αυτή. Η δίκη διάρκησε δύο χρόνια. Γιατροί, νοσοκόμες, προσωπικό του ορφανοτροφείου, ο ίδιος ο διευθυντής και η γραμματέας του ήταν αναμεμιγμένοι στην υπόθεση και δικάστηκαν. Όταν η δίκη τελείωσε όλοι διέφυγαν με πολύ μικρές ποινές. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν μόνο τρία χρόνια για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, περίπου ένα χρόνο για τον γιατρό Πιστοφίδη και οι υπόλοιποι ανακηρύχθηκαν "αθώοι" αφού ο Παπαδόπουλος ανέλαβε όλη την ευθύνη.

Κανένα παιδί από αυτά που είχαν κλαπεί δεν βρέθηκε την περίοδο εκείνη. Καμία μητέρα δεν πήρε το παιδί της πίσω στο σπίτι της. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για τα ψευδή πιστοποιητικά θανάτου. Κανένας δεν αντιλήφθηκε ή δεν συνειδητοποίησε ότι τα περισσότερα παιδιά των ορφανοτροφείων είχαν δύο μητρώα μέσα στα αρχεία του ορφανοτροφείου, ένα αληθινό και ένα πλαστό!

Ένα αξιοσημείωτο επιστημονικό έγκλημα είχε επιτευχθεί. Η Θέμιδα, η Θεά της Δικαιοσύνης, για άλλη μία φορά παρέμεινε τυφλή και κουφή για να δει και να ακούσει τις απελπισμένες φωνές και το πένθος των μητέρων των οποίων τα παιδιά χωρίς λόγο και αιτία χωρίστηκαν από αυτές για πάντα.

Αυτή είναι η ιστορία μας και δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για να την αλλάξουμε. Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το γεγονός ότι υπήρξαμε, απλά, τα θύματα μιας πολύ σκοτεινής περιόδου, απόλυτης βιαιοπραγίας και καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ίδιας της ελευθερίας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμείς, τα παιδιά της μαύρης αγοράς, ψάχνουμε τώρα για το παρελθόν μας. Έχουμε κάθε δικαίωμα και κάθε λόγο να το κάνουμε. Έχουμε την υπέρτατη υπευθυνότητα και υποχρέωση απέναντι στους βιολογικούς γονείς μας που ψάχνουν για εμάς. Αισθανόμαστε υπεύθυνοι απέναντι στο Θεό και σε όλους τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν και απέναντι στην ανθρωπότητα έτσι ώστε να υπερασπίσουμε τον ιερό σκοπό μας.

Ο σκοπός αυτός είναι να βοηθήσουμε τα παρανόμως υιοθετημένα παιδιά και τους φυσικούς γονείς τους να ξαναενωθούν πριν να είναι πολύ αργά. Πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος για τους βιολογικούς γονείς και έτσι πρέπει πρώτα να παλέψουμε με τον χρόνο. Καθώς προσπαθούμε να βρούμε τους ανθρώπους αυτούς χρειαζόμαστε όλη την υποστήριξη που μπορούμε να έχουμε, χρειαζόμαστε πολλούς φίλους, χρειαζόμαστε κάθε χρήσιμη πληροφορία από ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Κανένας ο οποίος γνωρίζει δεν πρέπει να παραμείνει σιωπηλός! Ενεργοποιηθείτε! Σας παρακαλούμε να ενωθείτε με εμάς! Υπάρχει ένας σκοπός, υπάρχει ένας καλός λόγος και ένας Άγιος στόχος.

Οι υιοθετημένοι χωρίς την συναίνεση των γονέων τους Έλληνες θα εκτιμήσουν ιδιαιτέρως τις προσπάθειες σας. Όλοι ευχόμαστε να βάλουμε ένα χαρούμενο τέλος στην αγωνία και στο δράμα μας. Ο Θεός ας είναι μαζί μας, γιατί ψάχνουμε μόνο για την αλήθεια και την δικαιοσύνη!

Ο Θεός να σας έχει καλά που είδατε τη σελίδα μας και που ενημερωθήκατε για

ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΥΙΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.

Αρχή - Σχετικά - Ιστορία - Φιλοσοφία - Σκοπός - Έρευνα - Επιτυχημένες Ιστορίες
Ελληνικός Νόμος - Η Δίκη του 1964 - Database - Εγγραφή - Guestbook - Links - E-mail


Copyright 1999 S.E.A.S.Y.P.
English Version

Sponsored by Sakis Polizos

Photos Anne Geddes

Web Development